Kroketter betydning

Ordet kroketter refererer til en madret lavet af mosede kartofler, kød eller fisk, formet til aflange frikadeller og derefter paneret og stegt. Det er en populær ret i Danmark og serveres ofte som en del af en hovedret eller som en snack.

Eksempler på brug

  • Kroketter er en populær dansk ret.
  • Jeg elsker at spise kroketter til frokost.
  • Min mor laver de bedste hjemmelavede kroketter.
  • Vi købte frosne kroketter i supermarkedet.
  • Kroketterne skal varmes godt igennem i ovnen.
  • Jeg foretrækker kroketter med en sprød skorpe.
  • Kroketter går godt sammen med en frisk salat.
  • Jeg serverede kroketter som tilbehør til aftensmaden.
  • Kroketter kan laves med forskellige fyld som f.eks. skinke eller ost.
  • Der findes mange opskrifter på lækre kroketter på nettet.

Synonymer

  • Raspeballer
  • Kartoffelkroketter
  • Frikadeller
  • Kartoffelboller
  • Henkogte kartoffelstykker

Antonymer

  • Frikadeller
  • Biksemad
  • Stegt flæsk
  • Rødspætte

Etymologi

Ordet kroketter stammer fra det franske ord croquette, som betyder lille krokodille. Det danske ord kroketter refererer til små friturestegte eller ovnbagte ruller lavet af mosede kartofler, kød eller grøntsager, som ofte serveres som en del af en hovedret.

deskriptivinteressentstarttilforladeligtaktilemancipationtourrygformynderisk

mail@tobiasehlig.dk