Bordelaise betydning

Ordet bordelaise på dansk refererer til noget, der er tilberedt eller serveret med en sauce lavet med rødvin, løg, persille og kalvefond. Det er en populær fransk sauce, der ofte serveres til kødretter som bøf bordelaise.

Eksempler på brug

  • Bordelaise sauce er en klassisk fransk sauce lavet med rødvin, smør, løg og urter.
  • Du kan lave en lækker bøf bordelaise med denne opskrift.
  • Bordelaise betyder egentlig fra Bordeaux, en region i Frankrig kendt for sin vin.
  • Restauranten serverer en lækker fiskeret med bordelaise sauce.
  • Opskriften på bordelaise sauce kræver lidt tid, men resultatet er det hele værd.
  • Har du nogensinde prøvet at lave en coq au vin bordelaise?
  • Bordelaise er en vigtig del af fransk gastronomi og kogekunst.
  • Den rige smag af bordelaise sauce passer perfekt til en saftig bøf.
  • Prøv at tilføje lidt bordelaise sauce til din næste pastaret for ekstra smag.
  • Madlavning med bordelaise sauce kan give dine retter et fransk touch.

Synonymer

  • Bordeaux-sovs
  • Rødvinssovs
  • Vinsauce

Antonymer

  • Rentabel
  • Korrekt
  • Pæn
  • Orden
  • Simpel

Etymologi

Ordet bordelaise stammer fra det franske sprog og henviser normalt til noget eller nogen fra Bordeaux-regionen i Frankrig. Bordelaise kan også referere til en bestemt type sauce lavet med rødvinseddike, løg og svampe, som er typisk for det franske køkken. Denne sauce blev oprindeligt skabt i Bordeaux-regionen og derfor er navngivet efter stedet.

referencerpara-kriteriegavlenhavevs.foddifferentieretfod

mail@tobiasehlig.dk