Appetizer betydning

Ordet appetizer kan oversættes til dansk som forret. En forret er en lille ret, som man spiser før hovedretten for at vække appetitten. Det kan fx være suppe, salat eller små snacks.

Eksempler på brug

  • En appetitvækker kan være en perfekt start på et måltid.
  • Server en lækker appetizer til dine gæster som velkomst.
  • En frisk salat med dressing kan være en god appetitvækker.
  • Nogle foretrækker en let suppe som appetizer.
  • En osteanretning med kiks og druer er en klassisk appetitvækker.
  • Bruschetta med tomater og basilikum er en populær appetizer.
  • En carpaccio med parmesan og ruccola er en delikat appetitvækker.
  • Forretten kan være en vigtig del af en god middagsoplevelse.
  • En frisk hummus med grøntsagsstænger er en sund appetizer.
  • En kold skaldyrssalat kan være en forfriskende appetitvækker.

Synonymer

  • Forret
  • Småretter
  • Forhåndsmad
  • Indledende retter
  • Anretningsanretninger

Antonymer

  • Forret
  • Indledning
  • Starter
  • Indbydende
  • Lille ret

Etymologi

Ordet appetizer kommer oprindeligt fra det latinske ord appetere, som betyder at ønske eller at begære. På dansk refererer appetizer typisk til en lille ret, der serveres før hovedretten for at vække appetitten og stimulere smagsløgene.

for senthalvabemyriaderkohorterevelsbenstagnation6.anatomrealt

mail@tobiasehlig.dk